Четвер, 02 Травня 2024, 17:16
Головна   Фотографії   Статті   Відео   Гостьова Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Інфо
Статтю ви можете додати в
Розділи
Події [16]
Події на станції
ЗМІ про нас [16]
Що пишуть про нас сайти та ЗМІ
Заходи [1]
Найближчі заходи
Профком [33]
Інфо від профкому
Статті [2] Листування з чиновниками [9]
Листи, надіслані чиновникам та відповіді від них
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 72
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2013 » Січень » 22 » Розглянуто питання про екстрену медичну допомогу
12:30
Розглянуто питання про екстрену медичну допомогу

Сьогодні відбулася колегія облдержадміністрації з питання впровадження в області Закону України «Про екстрену медичну допомогу».

Депутат обласної ради, начальник головного управління охорони здоров'я Київської обласної державної адміністрації О. Ременник повідомив присутнім про стан впровадження закону України «Про екстрену медичну допомогу». КЗ КОР «Київський обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф» створений 27.10. 2005 року. Рішенням Київської обласної ради від 06.12.12 прийнято статут закладу в новій редакції, якою до повноважень центру внесено обов'язки надання екстреної медичної допомоги на території області та створювати філії без статусу юридичної особи. 

Органами місцевого самоврядування протягом листопада - грудня 2012 р. прийняті рішення щодо передачі майна, лікарських засобів, транспорту, які використовувалися службою швидкої медичної допомоги до власності територіальної громади міст, сіл і селищ Київської області. 

Зазначене майно відповідно до рішення Київської обласної ради № 535-28- VI від 21.12.12 «Про деякі питання організації системи екстреної медичної допомоги в Київській області» прийняте до власності територіальної громади області. Відповідно до зазначеного рішення майно передане на праві оперативного управління Комунальному закладу Київської обласної ради «Київський обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф». 

На даний час затверджений штатний розпис центру з філіями та структура центру. 

Відповідно до затвердженої структури створено сім станцій швидкої медичної допомоги: Білоцерківська, Богуславська, Бориспільська, Вишгородська, Обухівська, Переяслав-Хмельницька, Фастівська та 23 підстанції у всіх інших районах і містах області. 

Крім того для забезпечення виконання вимог про 20-и хвилинний доїзд до пацієнта відповідно до вимог Закону України «Про екстрену медичну допомогу», відповідно до розрахунків, необхідно організувати роботу ще 29 пунктів тимчасового базування бригад екстреної медичної допомоги. За станом на 21 січня 2013 року функціонує 11 таких пунктів (Горностайпіль, Розважів, Красятичі, Дубечня, Бишів, Калита, м. Українка, Ківшовата, Медвин, Денихівка, м. Ржищів). На даний час допомогу населенню надають 118 бригад екстреної медичної допомоги (у тому числі 24 лікарських, фельдшерських 94), що становить 1 бригада на 14,5 тис. населення. Тоді як відповідно до нормативів показник по області має становити 1 бригада на 10 тис населення з урахуванням сільського і міського населення. 

Така ситуація склалась у зв'язку з тим, що при прийнятті рішення органами місцевого самоврядування до екстреної медичної допомоги було передано лише 128 автомобілів із наявних 175, які були закріплені за швидкою медичною допомогою. Із 128 автомобілів, які передаються 26 не можуть виїхати на лінію у зв'язку з несправністю. 

До реорганізації в області функціонувало 136 бригад. Показник забезпеченості становив 1 бригада на 12,5 тис населення.

Існує проблема приміщення для розташування єдиної оперативно - диспетчерської служби, у приміщеннях обласного центру таку службу організувати неможливо через брак площ. 

Розташування оперативно - диспетчерської служби можливе на станції екстреної медичної допомоги в м. Біла Церква. Однак, для цього необхідно провести певні підготовчі роботи, а саме ремонт приміщення, підведення телефонних ліній. Для цього необхідні кошти, які також не передбачені кошторисом і можуть бути виділені з бюджету розвитку. 

У роботі колегії взяли участь голови рда, мери міст та головні лікарі ЦРЛ.

Джерело

Розділ: ЗМІ про нас | Переглядів: 562 | Додав: Ruskat | Рейтинг: 0.0/0
Посилання на цю сторінку ID матеріалу: 46.
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Зареєструватися або Увійти ]