Понеділок, 29 Квітня 2024, 10:00
Головна   Фотографії   Статті   Відео   Гостьова Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Інфо
Статтю ви можете додати в
Розділи
Події [16]
Події на станції
ЗМІ про нас [16]
Що пишуть про нас сайти та ЗМІ
Заходи [1]
Найближчі заходи
Профком [33]
Інфо від профкому
Статті [2] Листування з чиновниками [9]
Листи, надіслані чиновникам та відповіді від них
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 72
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2013 » Вересень » 27 » Доповідна записка Міністру охорони здоров'я - Богатирьовій Р.В.
09:56
Доповідна записка Міністру охорони здоров'я - Богатирьовій Р.В.
Ситуація, що склалася сьогодні на екстреній медичній допомозі в м. Біла Церква, потребує негайного вирішення наболілих проблем, які не хоче вирішувати головний лікар КЗ КОР "КОЦЕМД та МК" -  Алексеєнко О.О.

Про вимушене звернення голови ПК Євтушенка В.А. до міністра охорони здоров'я України йдеться в даній доповідній записці.

Реакція високопосадовців на це звернення освітлюватиметься пізніше на нашому сайті.


Міністру охорони здоров’я України

Богатирьовій Раїсі Василівні 

голови профспілкового комітету ППО філії

 КЗ КОР «КОЦЕМД та МК»

«Білоцерківська станція екстреної медичної допомоги»

Євтушенка Віктора Арсенійовича.

Доповідна записка

Шановна Раїсо Василівно!

Звернутися до Вас даним листом змушує непроста ситуація, яка склалася між колективом філії КЗ КОР «КОЦЕМД та МК» «Білоцерківська станція екстреної медичної допомоги» та головним лікарем КЗ КОР «КОЦЕМД та МК» Алєксеєнком О. О.

            Під час останнього візиту Юрченка  Володимира Дмитровича на Білоцерківську станцію екстреної медичної допомоги напередодні професійного свята Дня медичного працівника йому було запропоновано Алєксеєнком О. О оглянути останні «досягнення» на нашій станції, які проходили в ході реформування медичної галузі України. В той час, як Алєксеєнко О. О намагався показати те, що повинно було б сподобатися високопосадовцю, насправді просто приховував результати своєї непрофесійної діяльності на посаді головного лікаря КЗ КОР «КОЦЕМД та МК». Простіше сказати – займався окозамилюванням! І обдурений Володимир Дмитрович  залишився задоволений побаченим і почутим. Але насправді багато досягнень «реформатора» Алєксеєнка вражають своїми згубними і нерозумними діями, дискредитують саму реформу, вносять неспокій в роботу нашого колективу, породжують зневіру працівників у завтрашній день, а злочинні факти просто кричать самі за себе!

            Я свідомий того, що існують певні об’єктивні причини під час такої складної реформи в медицині, адже без можливих помилок такі дії не відбуваються. Але в нашому випадку впадають в очі очевидні прорахунки Алєксеєнка, які часом межують зі злочинною недбалістю та очевидним криміналом. А тому, я не буду зосереджувати Вашу увагу на таких об’єктивних причинах, як нестача автотранспорту, низькі зарплати працівників, брак професійних кадрів тощо. Ці причини лежать в площині кризових явищ, які сьогодні переживає не тільки наша держава, а й інші країни світу. І ці причини не залежать від дій громадянина Алєксеєнка. Питання, які сьогодні я пропоную Вашій увазі, цілком лежать на совісті чиновника Алєксеєнка О. О. І ці факти не піддаються не лише сумніву, а й здоровому глузду!

            Ось деякі з них!

            Ще на початку реформування працівників Білоцерківської станції швидкої медичної допомоги  не було попереджено за два місяці (а профспілкову організацію –за три місяці) про намічені зміни умов праці, що є очевидним порушенням ст.  36 Кодексу законів про працю України. Але це лише  «квіточки».  «Ягідки» ми вимушені були ковтати в останні дні грудня 2012 року. Саме за три дні до Нового 2013 року Алєксеєнко О. О. завітав до нашої установи, щоб повідомити працівників про начебто неминучу ліквідацію нашого закладу і, в зв’язку з цим, цинічно обманюючи людей, змусив усіх працівників написати заяви на звільнення по переводу. Того, хто відмовлявся це зробити,  він обіцяв не брати на роботу в нову структуру під його керівництвом!

Щоб не бути неправдивим перед Вами, пропоную Вам ці збори під час дозвілля послухати на нашому офіційному сайті (http://shvydka-bc.at.ua , http://shvydka-bc.at.ua/news/pro_reformu_zustrichi_z_kerivnikami/2013-01-11-4).

Від цих злочинних дій Алєксеєнка люди втратили дні щорічних відпусток, а дехто був поставлений перед фактом змушеного скорочення. Лише наполегливі дії нашого профспілкового комітету не дали змогу Алєксеєнку в подальшому скоротити чисельність кадрів нашої установи.

Від самого початку співпрацювати з Алєксеєнком  стало неможливо через його, без перебільшення, хамське ставлення до підлеглих.  Така манера його поведінки стала буденним явищем. Нечувана брутальність цього невихованого чиновника яскраво проявилася відразу ж, коли він просто «викинув» з кабінету колишнього головного лікаря Семенченка В .А. і привселюдно принизив його при всьому колективу на зборах працівників. Спілкування Алєксеєнка з іншими працівниками станції неможливе і поготів! Одним словом, вибачте, його поведінка з працівниками дуже схожа відносинами  феодала з рабами чи монарха з холопами. Громадянину Алєксеєнку ліпше було б працювати наглядачем в армії чи в тюрмі серед собі подібних, а не в середовищі медичних працівників.

Його нечасті приїзди до Білої Церкви радше нагадують наскоки гоголівського ревізора з функціями страхопуда, від якого ховаються люди. Він дуже далекий від щирого відкритого чиновника, який би бажав налаштувати працівників до співпраці. А якраз самого бажання співпрацювати Алєксеєнко ніколи не проявляв і, очевидячки, не збирається проявляти! Для нього зустріч з нашим багаточисельним колективом певно є якоюсь принизливою і викликає в ньому алергію. Один чи два рази він примусив себе зустрітися з колективом в актовому залі, і то лише після наполегливих умовлянь з мого боку та під страхом присутніх на зборах журналістів. Громадянин Алєксеєнко не цікавиться життям колективу, а тому й не дивно, що колектив, в свою чергу, повністю розчарувався в його професійних та людських якостях.

Далі гірше! Алєксеєнко, провівши лжереорганізацію, став повністю заперечувати існування нашої профспілкової організації, яка була створена ще кілька десятиліть до його пришестя в нашу установу. Незаперечні факти існування нашої профспілки підтверджені не лише законодавством, Статутом, міською та обласною профспілками, а й чисельними листами та усними зверненнями до Алєксеєнка голови обкому профспілки та провідними юристами. В нього вистачає зухвальства нахабно замовчувати існування нашої профспілкової організації та применшувати значення профспілкового комітету. Прикриваючись тим, що начебто колишню установу Білоцерківську станцію швидкої медичної допомоги було ліквідовано, Алєксеєнко відмовляється визнавати і законність нашого Колективного Договору, регулярно порушує його нормативні акти. А це вже тягне на відкриття кримінальної справи щодо протиправних дій громадянина Алєксеєнка.

В наших трудових книжках по цей день спотворені записи про прийняття на роботу з відповідною професією, а в декого взагалі відсутній запис про прийняття на роботу в філію КЗ КОР «КОЦЕМД та МК» «Білоцерківська станція екстреної медичної допомоги». Безумовно, що це пізніше виявиться труднощами під час звільнення в пенсійному фонді.

            З негативного боку колектив згадує ганебний випадок, коли на відзначення преміями Алєксеєнку були подані списки всього із трьох працівників станції, а він, пообіцявши їх відзначити, не зробив цього й донині. Це, звичайно, дрібниця. Але саме з таких дрібниць складається враження про того чи іншого посадовця.

            Нарешті я доходжу до найболючіших проблем, які виникли через недолуге правління громадянина Алєксеєнка.

            Ще на початку правління Алєксеєнко віддав усний наказ бухгалтерії про зупинку фінансування і виплату коштів 25% доплати водіям за ненормований робочий день. Ця правова конструкція була чинною впродовж багатьох років і закріплена в діючому Колективному Договорі, як компенсація за утримання карет швидкої допомоги в задовільному технічному стані. Алєксеєнко ж, злочинно змінивши в односторонньому порядку дію цієї угоди без згоди профспілкового комітету, натомість пообіцяв водіям, що карети швидкої допомоги будуть обслуговуватися виключно на станціях технічного обслуговування. Але, зрозумівши, що таке обслуговування  буде не по кишені, навіть і не подумав про подальше їхнє технічне обслуговування якоюсь фірмою, а залишив усе як було. Але «забув» відновити доплати водіям 25% їхньої ставки, як це було раніше! Чисельні звернення профспілкового комітету до нього позитивних результатів не дали. Колектив водіїв твердо вирішив добиватися справедливості в суді, чим ми і займаємося впродовж півроку. І навіть зараз в судах різних інстанцій, замість вирішення болючого питання по оплаті водіям, Алєксеєнко  бореться з профспілкою, доводячи  суддям, що її начебто не існує взагалі. Нонсенс, але факт!

А що ж водії? А водії тим часом переважно за власний рахунок утримують справними карети швидкої допомоги. І якби сьогодні всі водії філії забрали свої куплені чи принесені з дому запчастини до машин, то ці карети не могли б і виїхати з гаража! По суті, обікравши водіїв на щомісячну 25%-ву доплату, Алєксеєнко  за їхній власний рахунок цинічно продовжує хизуватися своїми досягненнями. Наразі суди продовжуються і кінця-краю їм не видно через наполегливість громадянина Алєксеєнка.  А краще б свою енергію цей чиновник витрачав би на вирішення багатьох нагальних проблем!

На перший погляд –малозначущий факт, але на сьогодні по закону жодна карета швидкої допомоги не має права виїжджати на виклики, тому що жодна з них і досі не застрахована у відповідних силових структурах. Але громадянину Алєксеєнку до цього байдуже! Очевидно сподівається на пресловуте російське «авось пронесёт»! Окрім цього, так звана наша «екстрена допомога» сьогодні не може їхати на термінові виклики з увімкненими «світловими маячками» по тій же причині. Щоб не називати це криміналом, то найменше, на що це заслуговує , це – злочинна халатність громадянина Алєксеєнка! Дивно, але до цих пір якимось чином йому все сходить з рук. А бачучи безкарність, ця халатність переростає в хаос, а не в реформування галузі охорони здоров’я в Київській області.

Щодо так званих кімнат відпочинку водіїв тільки факти: вони не відповідають жодним санітарно – гігієнічним нормам, щосезонно під час дощів чи взимку протікає стеля потужними струмками в середину будівлі, на стінах утворився грибок та небезпечна для здоров’я працівників цвіль. Точно така ж ситуація і  в інших гаражних приміщеннях. Близька до цього картина і в диспетчерській кімнаті. Очевидно, що всього цього не зміг помітити Юрченко В.Д, адже йому показали лише «досягнення» Алєксеєнка.

Нині «штурмують» будівництво нової обласної диспетчерської. А насправді це будівництво повністю зупинилося відразу ж після від’їзду перевіряючого високопосадовця. Натомість працівники станції залишилися без навчального класу, без пральні, без кімнати електрика, без  кімнати випуску водіїв тощо. В аварійному стані знаходиться сантехнічна мережа установи. Через призупинення будівництва станція абсолютно не підготовлена до опалювального сезону, бо вся тепломережа відрізана під час робіт. На очах руйнується північна будівля станції. Адже бездумно руйнуючи несучі конструкції будівлі, дала осадку триповерхова стіна, яка відійшла від каркасу на кілька сантиметрів. Щоб замилити очі перевіряючим структурам, щілини будівлі лише замазали від сторонніх очей. Коли впаде ота стіна і наробить лиха не знає ніхто!

При цілковитій безпорадності Алєксеєнка в нашому місті знищується психіатрична бригада. Вдало використовуючи двозначність наказів Міністерства охорони здоров’я, Алєксеєнко залишає 220-тисячне місто без допомоги таким хворим. Чи невже він не розуміє, що обслуговуючи виклики без цієї спеціалізованої бригади, ми наражаємо себе на велику небезпеку з боку психічно хворих людей? Очевидно, що він добре розуміє, але знову ж таки сподівається на «авось пронесёт»!

Окрім цього Алєксеєнко заборонив використовувати охоронну службу, яка до його керівництва надавала нам захист від посягань наркоманів, бандитів та психічно хворих. Тим паче, що сума щомісячної сплати була надто мізерною. І це не дивлячись на те, що в багатьох містах України такий симбіоз силовиків і працівників охорони здоров’я успішно діє на протязі багатьох років. Невже Алєксеєнку невідомі факти нападів на медпрацівників в Запоріжжі, Криму та інших містах? А це і є прояв байдужості до своїх колег! Йому байдуже, що навіть Верховна Рада намагається зробити все можливе для захисту медпрацівників.

Не зайве пригадати багатообіцяючі слова з вуст Алєксеєнка, коли він божився зробити відповідну комплектацію бригад екстреної медичної допомоги. А що ми насправді маємо? Наразі абсолютно не відповідає нормативам комплектування складів бригад. Переважно на важкі екстрені виклики виїжджають бригади з одним фельдшером, або, в кращому разі, з фельдшером і санітаром. Кількість бригад не витримує жодної критики. Сьогодні на лінії щодоби чергує 13 – 14 карет швидкої допомоги, а повинно ж бути більше двадцяти одиниць. Порахувати Алєксеєнку, мабуть, невтямки, що на  10 тисяч населення має бути одна укомплектована бригада. По суті така ж кількість бригад була ще рік тому. Але ж нині ми обслуговуємо ще й багатонаселені навколишні райони. То що ж тут змінилося? Нічого!!!

І не потрібно бути великим математиком, щоб зрозуміти те, що навпаки в цьому питанні стався регрес замість реформи. На лице очевидне погіршення! А особливо для населення районних міст.

P.S. Все, про що я Вам згадав, шановна Раїсо Василівно, це – лише вершечок великого айсберга наших проблем, які вочевидь неспроможний вирішити великий «стратег-реформатор» Алєксеєнко О. О. За кожний викладений мною факт  у цьому листі я готовий нести особисту відповідальність, якщо це не відповідатиме дійсності.

Хотів би просити Вас, шановна Раїсо Василівно,  про очну зустріч, аби довести достовірність викладеного. На мою думку, це краще було б зробити в нашій установі в присутності всього колективу. Ховатися від колективу, як це робить громадянин Алєксеєнко, я не звик. А Вам випаде слушна нагода наочно пересвідчитися у вищезгаданих фактах і проаналізувати хід реформування на місцях. Якщо ці факти будуть підтверджені, то очевидно єдиноправильним рішенням буде зняття з посади Алєксеєнка О. О.

Просимо Вас врятувати не лише наш колектив від невігласа, а й призначити людину, яка буде дійсно вболівати за реформування охорони здоров’я в нашому регіоні!

 23 вересня 2013 року

З повагою, голова профспілкового

комітету ППО філії  КЗ КОР

«КОЦЕМД та МК»

«Білоцерківська станція екстреної медичної допомоги»

Євтушенко В. А.

Розділ: Листування з чиновниками | Переглядів: 1682 | Додав: Ruskat | Теги: Лист міністру, Богатирьова | Рейтинг: 5.0/26
Посилання на цю сторінку ID матеріалу: 10.
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Зареєструватися або Увійти ]