Неділя, 28 Квітня 2024, 23:52
Головна   Фотографії   Статті   Відео   Гостьова Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Інфо
Статтю ви можете додати в
Розділи
Події [16]
Події на станції
ЗМІ про нас [16]
Що пишуть про нас сайти та ЗМІ
Заходи [1]
Найближчі заходи
Профком [33]
Інфо від профкому
Статті [2] Листування з чиновниками [9]
Листи, надіслані чиновникам та відповіді від них
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 72
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2013 » Листопад » 25 » Доповідна записка №2
10:16
Доповідна записка №2
                                                   Міністру охорони здоров’я України

Богатирьовій Раїсі Василівні

 

         голови профспілкового комітету ППО філії

                                        КЗ КОР «КОЦЕМД та МК»                                                                «Білоцерківська станція екстреної медичної                                     допомоги» Євтушенка Віктора Арсенійовича.

Доповідна записка № 2


Шановна Раїсо Василівно!

Доводиться вдруге звернутися до Вас з надією, що врешті–решт Вам таки нададуть можливість особисто ознайомитися з доповідними записками, які я Вам надсилав. Адже після т.зв. «відписки» на перше  звернення до Вас, яку надіслав нам заступник директора Департаменту реформ та розвитку медичної допомоги пан Є. Мороз,  стає цілком зрозуміло, що до Вас інформація від нашого колективу так і не надходила. Чесно кажучи, отакого «вирішення» наболілих проблем від чиновників ми сприйняли як «плювок» в бік нашого колективу.

         Перше, що впадає у вічі, це – абсолютне нерозуміння паном Морозом ситуації, яка склалася між колективом філії КЗ КОР «КОЦЕМД та МК» «Білоцерківська станція екстреної медичної допомоги» та головним лікарем КЗ КОР «КОЦЕМД та МК» Алєксеєнком О. О. Нам видається, що пан

Є. Мороз, цілком ставши на бік громадянина Алєксеєнка, вирішив  простенькою відпискою захистити мундир чиновника та відволікти увагу працівників від численних прорахунків під час реформування в нашій установі.

         Хочеться застерегти шановного пана Є. Мороза і нагадати йому, що я, як голова профспілкового комітету станції, висловлюю думку всього нашого колективу, а невласну, як він назвав у відписці. Ми вже давно склали негативну  думку про гр. Алєксеєнка, завдяки його брехливості та злочинній діяльності на посаді головного лікаря, якій він абсолютно не відповідає!

         Піддавшись запевненням гр. Алєксеєнка,  Є. Мороз помилково вважає, що «…на базі Білоцерківської СШМД було утворено КЗ КОР «КОЦЕМД та МК», внаслідок чого відбулося переведення персоналу до новоутвореного закладу». Насправді вислів утворено / створено законодавством вживається лише як наслідок ліквідації попередньої установи. В нашому випадку згідно з указами Президента та численними наказами МОЗ  України й іншими чиновниками галузі охорони здоров’я проводилося реформування, яке не передбачає ліквідацію медичних закладів.

         Всупереч оцим постановам та наказам, гр. Алєксеєнко вирішив створити своє «королівство» у вигляді КЗ КОР «КОЦЕМД та МК» з власним статутом, видавши тільки йому відомий наказ №129 від 19.12.2012 року, ігноруючи Закон про вільний доступ до суспільної інформації тощо.

Цинічно обманувши людей, гр. Алєксеєнко змусив працівників написати заяви на звільнення по переводу в свою віртуальну організацію. При цьому з працівниками станції до цих пір не розрахувалися, не відшкодувавши компенсації за невикористані дні щорічних відпусток.

Всупереч Кодексу Законів про Працю України, гр. Алєксеєнко цинічно ігнорує законні права працівників і не вважає своїм обов’язком виконувати правонаступницькі функції, які перейшли до нього після реформування нашої установи.

Є. Мороз, не провівши особистих перевірок, вважає, що в нас «…бригади екстреної медичної допомоги укомплектовані згідно зі штатним розписом». Але наголошую, це – лише на папері! Насправді все залишилося так, чи майже так, як і було висвітлено в попередній доповідній записці.

Окрім цього, пан Є. Мороз повідомляє, що «питання ліквідації психіатричної бригади не розглядається». Але це речення має двозначність, тобто «розумій як хочеш!». І взагалі нонсенсом виглядає його пояснення про те, що «наказів про надання водіям доплати за ненормований робочий день у розмірі 25% від зарплати не видавалося». А хто ж тоді заборонив з початку 2013 року робити ці доплати водіям? З чиєї лихої волі обікрали водіїв, якщо в Колективному Договорі цю правову конструкцію ніхто не скасовував? Можливо Є. Мороз не знає, що згідно зі статтями КЗпП, наш Колективний Договір є чинним до нині, незалежно від зміни власника чи юридичної особи?

Далі у відписці пана Є. Мороза читаємо: «...філії КЗ КОР «КОЦЕМД та МК» «Білоцерківська станція екстреної медичної допомоги» в 2013 році на ремонт автомобілів виділено 65 тис. грн., за 10 місяців 2013 року використано 64.850 грн». Тоді виникає слушне питання: чому водії за ці 10 місяців постійно купували за власні кошти запчастини до карет швидкої допомоги? Очевидно, вони це робили не з доброго дива!

Читаємо далі: «питання страхування автомобілів стоїть дуже гостро, тому що автомобілі не перереєстровано на Центр…». В такому разі Генеральній прокуратурі України, очевидно, буде дуже цікаво дізнатися – на які цілі і кому виділялися оті 65 тис. грн., якщо ці карети не є власністю Центру. А до цього, як додаток, ще ж треба розуміти і про величезні обсяги асигнувань на паливно–мастильні матеріали для «неіснуючих» автомобілів.

Пан Є. Мороз у своїй відписці лише проконстатував давно відомий факт про те, що «ремонт приміщення СШМД не проводився на протязі багатьох років». При цьому не забув похвалитися, що «у 2013 році філії виділено 35 тис. грн. на капітальний ремонт покрівлі», і що «на даний час зроблено проект ремонту покрівлі». Але ж приміщення руйнується вже сьогодні просто на очах! Потрібно негайно приймати відповідні рішення, щоб не загубити назавжди будівлю станції!

А насамкінець Є. Мороз повідомив, що  «Департаменту здоров’я КОДА доручено розглянути моє звернення та надати відповідь на порушені у листі питання». Після отримання МОЗом моєї першої доповідної записки минуло вже два місяці, але ніякої відповіді від чиновників ми й досі не отримали!

Оце й усі питання, які «розглянув» пан Є. Мороз. Прочитавши цю «геніальну» відписку, в нас склалося враження як у тій відомій російській пісні «…а в остальном всё хорошо, прекрасная Маркиза»!

Так і залишилися без відповіді більшість злободенних питань, такі як:

1.           неправомірне звільнення працівників у кінці 2012 року;

2.           повернення днів щорічних відпусток, які втратили працівники після примусового звільнення;

3.           незаконне заперечення гр. Алєксеєнком існування профспілкової організації та його злочинна протидія діяльності профспілки;

4.           коли буде поновлено доплату водіям за ненормований робочий день у розмірі 25% від зарплати, яку заборонив саме Алєксеєнкосвоїм усним наказом?;

5.           до яких пір обкрадені Алєксеєнком водії за власні кошти будуть ще й утримувати автомобілі станції?;

6.           коли будуть застраховані автомобілі станції, які до цих пір не мають права виїжджати на чергування за межі гаража?;

7.           коли буде проведено капітальний ремонт покрівлі?;

8.           коли дозволять медичним працівникам використовувати наркотичні та сильнодіючі засоби з лікувальною метою?;

9.           коли буде закрите питання по існуванню в місті спеціалізованої психіатричної бригади?;

10.      чому Алєксеєнком заборонена охоронна служба наших бригад, яка забезпечувала охорону працівників від бандитів та наркоманів?;

11.      коли укомплектування бригад буде не на папері, а в дійсності?;

12.      врешті-решт, коли Вам, шановна Раїсо Василівно, почнуть доповідати правду про те, що коїть громадянин Алєксеєнко?

Заради справедливості повідомляю Вам, що відразу ж після отримання моєї першої доповідної записки канцелярією МОЗ, почалися регулярні хаотичні (навіть у вихідні дні) будівельні роботи по будівництву нової обласної диспетчерської установи. Навіть встигли вчасно підключити опалювальну систему. В той же час ще й досі не проводяться термінові роботи по укріпленню північної стіни будівлі, що рано чи пізно може призвести до катастрофічних наслідків.

         Від імені колективу філії КЗ КОР «КОЦЕМД та МК» «Білоцерківська станція екстреної медичної допомоги» запевняю Вас, шановна Раїсо Василівно, що профспілковий комітет буде й надалі контролювати кожен крок гр. Алєксеєнка до тих пір, доки не буде виправлена ситуація, до якої призвели його непрофесійно  – злочинні дії.

         Очевидно, вдруге просити про звільнення з посади Алєксеєнка – марна справа. А тому це ми вже будемо вимагати від органів прокуратури та суду.

         У разі чергової відписки, на кшталт такої, яку надіслав пан Є. Мороз, залишаємо за собою право звернення в Генеральну прокуратуру України, в суд, в міжнародні правові організації та в засоби масової інформації.

 

Додаток: копія листа-відповіді заступника директора Департаменту реформ та розвитку медичної допомоги Є. Мороза.

 

25 листопада  2013 року

 

З повагою, голова профспілкового комітету ППО філії  КЗ КОР «КОЦЕМД та МК» «Білоцерківська станція екстреної медичної допомоги» 

 

 

Євтушенко В. А.

                                    

 

Розділ: Листування з чиновниками | Переглядів: 1266 | Додав: Ruskat | Рейтинг: 5.0/26
Посилання на цю сторінку ID матеріалу: 14.
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Зареєструватися або Увійти ]