П`ятниця, 29 Березня 2024, 08:33
Головна   Фотографії   Статті   Відео   Гостьова Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Інфо
Статтю ви можете додати в
Розділи
Події [16]
Події на станції
ЗМІ про нас [16]
Що пишуть про нас сайти та ЗМІ
Заходи [1]
Найближчі заходи
Профком [33]
Інфо від профкому
Статті [2] Листування з чиновниками [9]
Листи, надіслані чиновникам та відповіді від них
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 72
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2017 » Квітень » 18 » Звернення до чиновників щодо недофінансування з/п працівникам
20:31
Звернення до чиновників щодо недофінансування з/п працівникам
  Голові Київської обласної
держадміністрації 
Горгану Олександру Любомировичу
Голові Київської обласної ради
 Стариковій Ганні Віталіївні
Голові бюджетної комісії Київської обласної ради
 Бабій Ользі Андріївні
 В.о. головного лікаря
 КЗ КОР «КОЦЕМД та МК»
 Курмишову Олександру Васильовичу
 Голови Незалежної професійної спілки працівників Білоцерківської станції екстреної медичної допомоги
 Євтушенка Віктора Арсенійовича
 (09100, м. Біла Церква, вул. Водопійна, 40)

                                              Лист-звернення.

               Звернутися до Вас від імені колективу філії КЗ КОР «КОЦЕМД та МК» «Білоцерківська станція екстреної медичної допомоги» змушує ситуація, пов’язана з недофінансуванням заробітних плат працівникам установи, яка виникла з початку 2017 року.

                Право на звернення до Вас надано нам ст.40 Конституції України, ст.247,248 Кодексу Законів про працю України, ст.21 Статуту нашої профспілкової організації, Законом України «Про професійні спілки, їх права та гарантії діяльності» та іншими нормативно-правовими актами. Натомість на Вас покладено обов’язок надання грунтовної відповіді  на наші запити в установлений Законом термін.

                  Окрім того, саме профспілкова організація має завдання представляти та зобов’язана захищати право на працю й оплату праці своїх членів (ст.3.1.1. Статуту), здійснювати громадський контроль за додержанням законодавства про працю та за виплатою заробітної плати працівникам (ст.3.1.3. Статуту). Принагідно згадати й ст.43 Конституції України, в якій йдеться: «…Кожен має право на достатній життєвий рівень для себе і своєї сім’ї, що включає достатнє харчування, одяг, житло.»

                 В зв’язку зі зменшенням кошторису на 2017 рік, виникла заборгованість по заробітній платі медичному персоналу установи, а саме – за перший квартал 2017 року заборгованість склала 945, 5 тис. грн., з яких 695,5 тис. грн. являються обов’язковими виплатами.   А з врахуванням квітня місяця цього року загальна заборгованість лише зростатиме в геометричній прогресії.   Як бачимо, левова частка цієї заборгованості складається саме з недофінансування обов’язкових виплат (надбавка за вислугу років і  надбавка за тривалість безперервної роботи), що є грубим порушенням багатьох законів України, які тягнуть за собою кримінальну відповідальність роботодавця та чиновників від влади.

                Окрім цього, хронічно недофінансовуються необов’язкові виплати (надбавки за особливі умови праці, надбавки за особливий характер праці та матеріальна допомога на оздоровлення мед.персоналу), які передбачені Постановою Кабінету міністрів України №199 від 27.03.2013 року. Вже навіть дійшло до того, що роботодавець вимушений рекомендувати  головному бухгалтеру  провести з січня 2017 року перерахунок вже нарахованих і виданих виплат необов’язкового характеру в бік зменшення, що (на думку чиновників!), має зменшити заборгованість виплат, які носять обов’язковий характер (лист в.о. головного лікаря КЗ КОР «КОЦЕМД та МК» №139 від 1.03.2017 року).  Тобто, спочатку видали і так неповні заробітні плати працівникам, а тепер ще й пропонують відрахувати з них все, до чого дотягнуться руки чиновників !   Ось такого повороту ще ніде не прописано в жодному нормативно-правовому акті нашої держави !  Але це вже питання до реєстраторів Книги рекордів Гіннеса !

                 Вам добре відомі нинішні стандарти прожиткового мінімуму в Україні та карколомні суми за комунальні послуги, які по дорожнечі далеко переганяють можливості наших заробітних плат. Працівники зі своїми повними зарплатами не завжди в змозі оплатити своє виживання, а коли їхні заробітні плати ще й урізаються, то це призводить до цілковитого зубожіння!

                Нами були проведені неодноразові зустрічі з представниками обласної адміністрації та з депутатами різних рівнів щодо недофінансування заробітних плат. Були проведені численні перемовини в телефонному режимі тощо. Але, окрім обіцянок, і до нині нічого не робиться задля вирішення нагальної проблеми колективу.

               Просимо Вашої допомоги у вирішенні питання додаткового фінансування для ліквідації заборгованості та подальшого своєчасного забезпечення заробітної плати в повному обсязі.

               У разі Вашої відмови щодо вирішення даної проблеми залишаємо за собою право на страйки, звернення в суд та інші дії, передбачені чинним законодавством України.  Нам втрачати нічого !

              18 квітня 2017 року.

Розділ: Листування з чиновниками | Переглядів: 1096 | Додав: Ruskat | Рейтинг: 5.0/3
Посилання на цю сторінку ID матеріалу: 85.
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Зареєструватися або Увійти ]