Вівторок, 30 Квітня 2024, 05:30
Головна   Фотографії   Статті   Відео   Гостьова Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Інфо
Статтю ви можете додати в
Розділи
Події [16]
Події на станції
ЗМІ про нас [16]
Що пишуть про нас сайти та ЗМІ
Заходи [1]
Найближчі заходи
Профком [33]
Інфо від профкому
Статті [2] Листування з чиновниками [9]
Листи, надіслані чиновникам та відповіді від них
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 72
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2010 » Червень » 24 » Білоцерківська швидка допомога визнана однією з кращих на міжнародних змаганнях
13:25
Білоцерківська швидка допомога визнана однією з кращих на міжнародних змаганнях
Впродовж останніх десяти років медицина зробила величезний крок вперед у наданні екстреної медичної допомоги, зокрема, невідкладної.

А питання організації єдиної системи надання екстреної медичної допомоги сьогодні є пріоритетним в Україні, оскільки цей підрозділ тісно взаємодіє з іншими службами (МНС, ДАІ).
9-10 червня у Тернополі пройшов ІІ Міжнародний медичний конкурс швидкої та екстреної допомоги. Нагадаю, що у 2009 році він відбувався у Львові. На цей раз у конкурсі взяли участь 20 команд (станції швидкої допомоги, відділення, центри медицини катастроф, рятувальні загони обласного рівня) України, а також 3 команди з Польщі та 2 з Литви. За власною ініціативою наша Білоцерківська станція швидкої допомоги вже втретє бере участь у подібних змаганнях. За словами головного лікаря Тетяни Фещенко, завдання цьогорічних змагань були значно складнішими, ніж у попередні роки. Наша команда готова до виїздуБригада швидкої з Білої Церкви надає екстрену допомогу постраждалому Медичну бригаду з Білої Церкви представляли: лікар Сергій Ігоревич Крюков, фельдшери – Олександр Іванович Ліченко та Віталій Станіславович Микитюк, два водії – Анатолій Михайлович Юрченко та Василь Іванович Качаненко. Супроводжували команду головний лікар СШД Фетяна Андріївна Фещенко, заступник з оперативної роботи СШД Ірина Віталіївна Размислова та головний фельдшер Михайло Сергійович Тупчій.
Щодо завдань, то їх було 10, і проводилися вони цілодобово. «Якщо і траплялася перерва, – каже Тетяна Андріївна, – то на відпочинок часу не вистачало, бо потрібно було підготуватися і команді до наступного етапу, і підготувати медичні та технічні засоби».
Завдання були різноплановими. Один з найважчих етапів називався «Стала фортеця». Він проходив на території Теребовлянського району. Умовну допомогу потерпілим потрібно було надавати вночі (дозволяли користуватися тільки ліхтариками) у розвалинах старого замку високо в горах. Плюс до цього необхідно було нести на собі медичне та рятувальне обладнання. До того ж незнання гірської місцини ускладнювало пошук умовно потерпілих, яких потрібно було евакуювати у безпечне місце. Саме в цьому виді змагань наша команда виборола почесне 3-є місце і отримала кубок. За два дні змагань (у загальнокомандному заліку) Білоцерківська СШД виборола 6 е місце і була визнана кращою командою серед усіх команд станцій швидкої допомоги, за що отримала другу нагороду – статуетку «Переможця-воїна».
А от чи не найцікавіше відбувалося 10 червня у Тернопільському аеропорту. Етап називався – «Помилка пілота». Суть змагання – відпрацьовування рятувальної ситуації ймовірного падіння гвинтокрила: частина людей загинула, 30 постраждалих. Зрозуміло, що такої кількості пасажирів на борту гвинтокрила не могло бути (максимум 12). Але це ж навчання! Перед медиками непросте завдання – порятунок людей за умови можливого вибуху та виникнення пожежі. Із цим бригади екстренних допомог впоралися якнайкраще. Проте тут гарний результат показали інші команди. Загалом організатори відзначили бригади есктрених допомог та медицини катастроф з м. Хелм (Польща), Центр надання швидкої допомоги «Борис» (Київ) тощо.
Але не тільки змаганнями жили команди. В Тернополі також відбулася й науково практична конференція, на якій обговорювалися питання реорганізації швидкої допомоги. А це чи не найважливіший етап у роботі всіх українських станцій швидкої допомоги. Головний лікар Т. А. Фещенко Ось вони заслужені нагороди

У нагородженні переможців та призерів узяли участь голова Тернопільської обласної державної адміністрації Ярослав Сухий, начальник відділення екстреної медичної допомоги Департаменту розвитку меддопомоги МОЗ України Михайло Стрельніков, директор українського науково практичного Центру екстреної меддопомоги і медицини катастроф МОЗ України Георгій Рощин. Вітаючи учасників конкурсу, вони зазначили, що нині у державі відбувається процес реформування охорони здоров’я. І всі, хто бере участь у цих престижних змаганнях, стоять на перед­ньому краї змін на краще. Ярослав Сухий подякував і організаторам конкурсу (Тернопільський державний медичний університет ім. І. Я. Горбачевського), і волонтерам, і учасникам за сприяння та допомогу в проведення конкурсу.
 

Довідка:

Перші місця у номінаціях завоювали:

  • «Міцне дерево» – станція швидкої медичної допомоги м. Запоріжжя;
  • «Вуйко» – бригада швидкої медичної допомоги м. Краків (Польща);
  • «Боєць» – медична клініка «Борис» м. Київ;
  • «Жертва кохання» – швидка медична допомога відділення Воловецької райлікарні Закарпатської області;
  • «Стара фортеця» – швидка медична допомога госпіталю Державної прикордонної служби м. Львів;
  • «Дожени мене» – швидка медична допомога м. Сімферополь;
  • «Випадковий виклик» – станція швидкої медичної допомоги м. Каунас (Литва);
  • «Краща вітчизняна команда» – медична клініка «Борис» м. Київ.
  • «Краща закордонна команда» – станція швидкої медичної допомоги м. Хелм (Польща).
Розділ: ЗМІ про нас | Переглядів: 526 | Додав: Ruskat | Рейтинг: 5.0/2
Посилання на цю сторінку ID матеріалу: 51.
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Зареєструватися або Увійти ]