Понеділок, 06 Травня 2024, 06:45
Головна   Фотографії   Статті   Відео   Гостьова Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Інфо
Статтю ви можете додати в
Розділи
Події [16]
Події на станції
ЗМІ про нас [16]
Що пишуть про нас сайти та ЗМІ
Заходи [1]
Найближчі заходи
Профком [33]
Інфо від профкому
Статті [2] Листування з чиновниками [9]
Листи, надіслані чиновникам та відповіді від них
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 72
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2014 » Березень » 16 » Лист-звернення до вищестоящих профспілкових організацій
19:57
Лист-звернення до вищестоящих профспілкових організацій
Лист-звернення до вищестоящих профспілкових організацій




Голові Київської обласної 
організації профспілки працівників
охорони здоров’я України
Початовському О.І. 

Голові Білоцерківської 
міської організації профспілки працівників
охорони  здоров’я України Кошевич Т.С 

голови профспілкового 
комітету ППО філії
КЗ КОР «КОЦЕМД та МК» «Білоцерківська 
станція екстреної медичної допомоги»
Євтушенка Віктора Арсенійовича
(09100 Київська область, м. Біла Церква, вул. Водопійна, 40)


Лист - звернення


Шановний Олексію Івановичу!

Шановна Тамаро Степанівно!

На протязі багатьох років наша первинна профспілкова організація перебуває на обліку міської та обласної організацій профспілки працівників охорони здоров’я України. За цей тривалий час наш колектив брав найактивнішу участь у громадському, культурно-масовому та спортивному житті нашої профспілки. Ми ніколи не цуралися прийти на допомогу колегам з інших медичних установ міста та області. Ми завжди виступали за встановлення і розвиток співробітництва між різними ППО галузевої профспілки. Наша діяльність завжди була спрямована на об’єднання та соціальний захист працівників сфери охорони здоров’я, а передусім – на захист членів нашої ППО. Ми завжди намагалися працювати в гласності та відкритості для суспільства, намагалися чути інших і голосно заявляли про себе. Були, є і будемо готові до свободи дискусій, дотримання внутрішньопрофспілкової дисципліни, завжди відстоювали власну позицію на основі Статуту та законодавства України.

            Ми завжди і вчасно сплачували членські внески і перераховували їх у вищестоящі структури профспілки. Так, наприклад, лише за період 2010 – 2013 рр. нами перераховано в обласну організацію ППОЗУ  91140,83 грн (дев’яносто одну тисячу сто сорок гривень, 83 копійки), тобто по 25% від членських внесків щомісячно.

            Натомість від Київської обласної організації ми навзаєм нічого не вимагали, бо були певні в тому,  що коли нам стане сутужно, то й обласна структура природньо відгукнеться на допомогу. Ми ніколи не намагалися контролювати витрати наших членських внесків обласною структурою, хоча підсвідомо розуміли, що наші кошти використовувалися далеко не завжди на потреби пересічних членів ППО.

            На що ми і могли розраховувати, то це – принаймні, на елементарний юридичний захист членів нашої ППО, який могла і повинна була б надати обласна профспілка, маючи в своїй структурі професійного юриста. Сподівалися, що й Ви, пане Початовський, як голова обкому, не залишите нас наодинці з хамами – роботодавцями, які на очах профспілкових «божків» і донині потурають законодавством України по відношенню до пересічних членів профспілки. В найтяжчі для нас часи ми до останнього очікували на Ваше вагоме слово, як на слово поважного обласного керівника, на наш захист перед свавіллям злочинних дій роботодавців. Але ні в 2010 році (під час запеклої боротьби колективу з головним лікарем станції Фещенко Т.О.), ні в 2011 році (під час судових тяганин з головним лікарем Семенченком В.А. за права водіїв працювати по добовому графіку) , ні в 2012 році (під час насильницьких і обманних дій гр. Алєксеєнка щодо протизаконного написання заяв на звільнення по переводу та навислого чисельного скорочення працівників), а ні в 2013 році та донині (під час нерівної боротьби за свої права колективу водіїв станції із гр. Алєксеєнком). Не було чути Вашого голосу, пане Початовський, і тоді, коли потрібно було відстоювати права водіїв у судах, які потрапили в аварії та зазнали величезних збитків через відсутність належного юридичного захисту. Де Ви були, коли наших працівників били на викликах, а в суді не було кому їх захистити? Де Ви, шановний керманич облпрофспілки, були в той час, коли після серйозних аварій наші працівники за власні кошти лікувалися в стаціонарах, а потім довго і безрезультатно добивалися законних прав у тих же судах? І цей список Вашої бездіяльності можна продовжувати безкінечно!!!

Врешті-решт ми дійшли висновку: навіщо ми перераховуємо свої кровні, якщо навзаєм нічого не отримуємо? І досі ми неможемо отримувати навіть елементарного соціального та юридичного захисту. А цей постулат проходить червоною рискою в статутах будь-якої профспілки!!!

            А тому на загальних Зборах нашого колективу 20.02.2014 р. визріла думка про недоцільність подальшого перерахунку членських внесків в розмірі 25% в обласну структуру профспілки. В той же час ми й надалі плануємо тісно співпрацювати з нашою міською організацією профспілки та перераховувати визнані Радою голів 28% членських внесків на потреби нашої територіальної профспілкової організації. Наші дії ґрунтуються виключно на визначенні ст. 61 п. 5 Статуту профспілки працівників охорони здоров’я України. Волевиявлення членів профспілки нашого колективу затверджене на засіданні профспілкового комітету від 14.03.2014 року (протокол №5).

            У випадку Вашого спротиву залишаємо за собою право на загальний вихід з профспілки усіх її членів і утворення міської незалежної профспілки медичних працівників. Сподіваємося на взаєморозуміння та подальшу чесну двосторонню співпрацю.

14 березня 2014 року


З повагою, голова профспілкового комітету



члени профспілкового комітету:



 


 


 




Євтушенко В. А.


Беденко Є.В.

Бартківський В.В.

Господарчук В.О.

Баранов А.І.

Оненко Г.Ф.

Ковтун О.О.


Розділ: Профком | Переглядів: 2964 | Додав: Ruskat | Рейтинг: 5.0/27
Посилання на цю сторінку ID матеріалу: 28.
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Зареєструватися або Увійти ]