Середа, 01 Травня 2024, 22:15
Головна   Фотографії   Статті   Відео   Гостьова Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Інфо
Статтю ви можете додати в
Розділи
Події [16]
Події на станції
ЗМІ про нас [16]
Що пишуть про нас сайти та ЗМІ
Заходи [1]
Найближчі заходи
Профком [33]
Інфо від профкому
Статті [2] Листування з чиновниками [9]
Листи, надіслані чиновникам та відповіді від них
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 72
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2014 » Грудень » 9 » Лист-звернення до Початовського О.І.
14:18
Лист-звернення до Початовського О.І.

Голові Київської обласної 

організації профспілки працівників

охорони здоров’я України

Початовському О.І. 

 

голови профспілкового 

комітету ППО філії

КЗ КОР «КОЦЕМД та МК» «Білоцерківська 

станція екстреної медичної допомоги»

Євтушенка Віктора Арсенійовича

 

Лист-звернення

Шановний Олексію Івановичу!

Як ви знаєте, 25 грудня цього року мають відбутися загальноміські звітно-виборчі збори профспілки працівників охорони здоров’я. Знаючи про упослідженість членів Ради профспілки та, по суті, про ручне керування ними головою БЦМОППОЗУ Кошевич Т.С., ми передбачаємо очевидну неможливість поставити перед Вами кілька «незручних» запитань на зборах. Тому профспілковий комітет філії КЗ КОР «КОЦЕМД та МК» «БСЕМД» вирішив засвідчити ці питання у письмовій формі, а у Вас  буде можливість підготувати грунтовні відповіді і озвучити їх безпосередньо на зборах.

Питання, які ми перед Вами ставимо є чіткими та конкретними, а тому й очікуємо від Вас таких же конкретних відповідей.

  1. Щодо культурно-масової роботи.

За останні роки культурно-масова робота серед працівників охорони здоров’я була практично знищена. Не проводяться конкурси художньої самодіяльності, як це було в минулі роки. Кращі номери художньої самодіяльності могли б стати окрасою на святкуваннях Дня медичного працівника не лише в нашому місті, а й на обласному рівні. Але комусь легше заплатити чималенькі кошти заїжджим зіркам естради чи артистам театру ім. П.К. Саксаганського, аби нічого не робити задля розвитку власної художньої самодіяльності. І це при тому, що великих затрат для розвитку культурно-масової роботи не потребується.

На останньому засідання Ради голів було чути т.зв. «поважні причини» занепаду культурно-масової роботи. Мовляв, «у країні воєнні дії в зв’язку з АТО, тому зараз не до культури!». Як ми розуміємо, це помилкове рішення є останнім аргументом поважних членів Ради, аби розписатися у власному безсиллі та не визнавати небажання працювати для своїх членів профспілкової організації. Навіть під час війни створювалися агітбригади та культбригади для підняття духу воїнів. Знаємо з історії, що в час небезпеки держава організовувала святкові паради, з яких воїни прямували прямо на фронт. Відомий композитор Д. Шостакович створював свою відому «7-му симфонію» в найтяжчі часи блокади Ленінграду, яку по радіо слухали і на фронті і в тилу. А в тилу в цей час створювали художні фільми про воїнів, композитори та поети створювали прекрасні пісні тощо. Варто згадати військові дії й у Афганістані, куди виїжджали з концертами співаки та артисти розмовного жанру.

Але досить історії! Розуміємо, що ці незаперечні факти все одно не переконають «гарячі голови» поважних членів Ради.

Тому, якщо опустити з поля зору останній буремний 2014 рік, виникає питання: а хто ж заважав розвивати культурно-масову роботу з 2010 по 2013 роки включно?

Про незацікавленість розвитку власної художньої самодіяльності красномовно свідчать факти шаленого спротиву голови БЦМППОЗУ Кошевич Т.С. учасникам кількох Всеукраїнських фестивалів працівників медустанов та студентів медзакладів «Ліра Гіпократа». На ці велелюдні фестивалі ми, по суті, «вибивали» дозволи на участь в шановної Тамари Степанівни, яка створювала штучні бюрократичні перепони, аби заважати нам сконцентруватися безпосередньо на виступах перед телекамерами, численними глядачами та учасниками з усієї України. Окрім незрозумілих підозр з боку Кошевич Т.С., ми, натомість жодного разу не відчули її підтримку, не почули жодного доброго слова від членів Ради, не кажучи про елементарну подяку за участь у фестивалях, на яких ми посідали найвищі місця.

Одним словом – маємо, що маємо!

Питання: з чиєї провини планомірно і цілеспрямовано знищувалася культурно-масова робота серед працівників охорони здоров’я нашого міста?

 

  1. Щодо спортивно-масової роботи.

Нині важко пригадати, коли востаннє у нас проводилася міська спартакіада серед працівників охорони здоров’я. Здається, це було навесні 2013 року, та й то до кінця захід не провели через непогоду, а обіцяне продовження змагань так і залишилося обіцянкою.

Подекуди спорадично проводилися шахово-шашкові турніри задля т.зв. «галочки». Оце і все!

Питання: хто був зацікавлений у знищенні спортивно-масової роботи серед працівників охорони здоров’я міста?

 

  1. Щодо відсутності правового захисту членів профспілки.

Вам добре відомо про те, що ми впродовж майже 2-х років судилися за законні права працівників БСЕМД з громадянином Алєксеєнком О.О. Кому-кому, а Вам переповідати перипетії численних судових засідань не варто. Ви й так все добре знаєте. Знаєте і про те, що на жодне судове засідання Ви не надали кваліфікованого адвоката для нашого захисту. Хоча згідно зі Статутом профспілки Ви були зобов’язані зробити все, що від Вас залежало, аби захистити пересічних членів Вашої профспілки від протизаконних дій громадянина Алєксеєнка.

Очевидно недоречно зараз говорити про те, що до Вас ніхто офіційно не звертався, і що в очолюваної Вами профспілки не знайшлося для цього коштів. По-перше, для цього не потрібно якогось бюрократичного звернення! Адже коли б’ють Ваших рідних, то Ви не чекаєте, а, як справжній чоловік, заступитеся за них і без зайвих прохань! Чи не так? По-друге, що стосується коштів, то за 5 років ми перерахували на Ваші обласні рахунки більше 110 тис. гривень. Натомість від Вас отримали трохи більше 10-12 тис. грн. На решту грошей можна було б спокійно найняти десяток адвокатів чи юристів, які й без нашої присутності могли б довести справу до перемоги. Ви добре знаєте, що однією з причин програшу у вищих судових інстанціях стала саме відсутність хоч якогось адвоката з нашого боку.

Питання: чому Ви не забезпечили працівників філії ні юристом, ні адвокатом, залишивши їх один на один з професійним юрист-консультом КЗ КОР «КОЦЕМД та МК»?

 

 

  1. Щодо видання книги «Історія Білоцерківської станції швидкої медичної допомоги».

Знову ж таки наголошуємо, що про запланований випуск книги Вам було добре відомо! До Вас з десяток разів особисто звертався голова ПК Євтушенко В.А. і в телефонній розмові Ви навіть були готові допомогти. Але з часом Ви заявили, що Вас переконала Кошевич Т.С. щодо того, що на цю книгу коштів у профспілці (як завжди!!!) немає. Абсурд та й годі!

Натомість Ваша відмова була сприйнята в колективі, як плювок у бік ветеранів праці, війни, ліквідаторів аварії на ЧАЕС та інших колег. Саме ця категорія наших пенсіонерів, після Вашої цинічної відмови, запропонувала випустити книгу за власні кошти працівників станції, аби не клянчити у Вас наші ж кошти, які наша ППО Вам сумлінно перераховує на протязі багатьох років. Очевидно, що ці питання стосуються іншої сфери – сфери безвідповідальності чиновників від профспілки та відсутності найменшої поваги до людей, котрі створювали не лише історію станції, а й саму профспілкову організацію. А тому виховувати Вас чи щось Вам доводити – марна справа! Для історичної пам’яті Ви, разом з Тамарою Степанівною, вже закарбувалися такими, якими є насправді!

І це при тому, що обласна профспілкова організація має можливості та права займатися видавничою діяльністю. Чомусь інші обласні організації дозволяють собі увіковічнювати в книгах спогади про своїх колег! А наші бонзи ідуть найлегшим шляхом спротиву – відмовляючи через начебто хронічний брак коштів!

Питання: в чому полягає справжня причина Вашої відмови випустити книгу «Історія БСШМД»?

 

 

  1. Щодо неспростованої інформації про форми власності КЗ КОР «КОЦЕМД та МК».

Ми хотіли б знати, чи Вам особисто, шановний Олексію Івановичу, не цікаво було б дізнатися правду щодо форми власності КЗ КОР «КОЦЕМД та МК». На сторінках інтернету вже роками «гуляє» неспростована інформація про приватну компанію КЗ КОР «КОЦЕМД та МК», «хазяїном» якої є громадянин Алєксеєнко. Усі ці відомості є в Кошевич Т.С.

В нашому місті (і не лише!) гаряче обговорюють ці новини, а Ви мов у рот води набрали! Очевидно, що потрібно бити в набат і, врешті, дізнатися правду. А коли ця інформація дійсно виявиться істинною, то Ви мали б першим подати позов не лише до суду, а й у Генеральну прокуратуру України. Адже у разі підтвердження випливе ціла низка порушень законодавства, про які ми вказуємо  на своїй інтернет-сторінці.

Питання: чи плануєте Ви врешті-решт вияснити достовірність інформації про приватність чи про державність КЗ КОР «КОЦЕМД та МК»?

 

 

  1. Щодо подальшої співпраці при рішенні Зборів зменшення членських внесків.

Фінансування будь-якої організації, зокрема профспілкової, - це своєрідний «кровообіг». Є кошти – організація працездатна, немає коштів – організація хиріє!

Виходячи з цього, в нас давно визріла думка щодо того, щоб прийняти загальне рішення по зменшенню фінансового тягаря у вигляді перерахунку 25% членських внесків в обласну профспілку. І ми, і Ви добре розуміємо, що надалі таку несправедливість пора вирішити. В незалежних профспілках всього цивілізованого світу вважається, що більше 15% усіх перерахунків членських внесків являється грабежем! Ми ж сплачуємо - 53%. Це вже – узаконений рекет! При цьому маючи на власні потреби лише отой нікчемний залишок в 47%, нам ще й указують вищестоящі чиновники куди і як нам їх витрачати! Ми впевнені, що буде цілком розумним перераховувати на обласну профспілку не більше 5% членських внесків. Решта коштів спрямовувалися б на додаткове фінансування матеріальної допомоги членам профспілки та на утримання юрист-консульта в міській структурі профспілкової організації.

Питання: чи погодилися б Ви з тим рішенням Зборів, щоб перерахунок членських внесків в обласну профспілку був не більше 5%, а на вивільнені кошти взяти на роботу юриста в міську профспілкову організацію?

 

Просимо Вас, шановний Олексію Івановичу, підготувати відповіді на поставлені нами питання і озвучити їх безпосередньо на загальних зборах міської профспілкової організації 25.12.14 року.

10 грудня 2014 року

З повагою, профспілковий комітет

ППО філії КЗ КОР «КОЦЕМД та МК» «БСЕМД»

Євтушенко В.А.

Беденко Є.В.  
                      
Оненко Г.Ф.

Баранов А.І.

Господарчук В.О.

Ковтун О.О.

 

Розділ: Профком | Переглядів: 1140 | Додав: Ruskat | Теги: Початовському | Рейтинг: 5.0/14
Посилання на цю сторінку ID матеріалу: 42.
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Зареєструватися або Увійти ]