Середа, 01 Травня 2024, 16:35
Головна   Фотографії   Статті   Відео   Гостьова Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Інфо
Статтю ви можете додати в
Розділи
Події [16]
Події на станції
ЗМІ про нас [16]
Що пишуть про нас сайти та ЗМІ
Заходи [1]
Найближчі заходи
Профком [33]
Інфо від профкому
Статті [2] Листування з чиновниками [9]
Листи, надіслані чиновникам та відповіді від них
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 72
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2014 » Грудень » 25 » Виступ голови ПК - Євтушенка В.А на звітно-виборних зборах БЦМППОЗУ
13:01
Виступ голови ПК - Євтушенка В.А на звітно-виборних зборах БЦМППОЗУ

Виступ голови ПК ППО філії КЗ КОР «КОЦЕМД та МК» «Білоцерківська станція екстреної медичної допомоги» Євтушенка В.А. на звітно-виборних зборах профспілкової організації працівників охорони здоров’я міста (25.12.2014)

 

Доброго дня, добірне товариство!

         Вітаю шановних гостей, запрошених на це зібрання!

         Розпочати свій виступ я хочу «палким привітом» членам Ради, зокрема голові міської профспілки Кошевич Т.С., від імені членів профспілки філії КЗ КОР «КОЦЕМД та МК» «БСЕМД». Ваша образа не залишилася непомітною в нашому колективі. «Дякуємо» Вам за те, що Ви цинічно відібрали в нас право голосу 4-х делегованих осіб на це зібрання. Як завжди, Ваше рішення було вмотивоване лише бажанням Тамари Степанівни всякими брудними методами завадити нам критикувати роботу міської профспілки за допущені помилки. Використовуючи різні бюрократичні лазівки в Статуті Ви все таки прийняли таке рішення. Було б непогано, якби Ви так дотримувалися статей нашого Статуту усі 5 років Вашого правління. В колективі ясно зрозуміли, що Ви просто помстилися нам за те, що ми не захотіли підкорятися Вашому протизаконному рішенню щодо проведення дочасних виборів.

         Стає зрозуміло і те, що Ви за неприхованим бажанням Кошевич Т.С. уже відкрито домагаєтеся усунення нашої ППО подалі від міської профспілки, аби ми не заважали Вам і надалі перебувати в сонно-застійному стані, в якому Ви перебуваєте останніх 5 років. Ви не спроможні до нових змін. Ви не хочете йти в ногу із сучасними реаліями. Ви застрягли в 20-му сторіччі ще в тій радянській епосі. Нажаль, нинішня Рада голів проявляє недієздатність викликам сучасності, виказуючи свій повний інфантилізм.

         Тому, наші часом революційні намагання, Вами не сприймаються і стоять немов кістка поперек горла.

         Що ж, час покаже хто був сьогодні правий! Ясно одне, що такий стан нинішньої профспілки вже давно не відповідає часу і є анахронізмом, якого було потрібно позбутися ще в часи перебудови. Але не пізно щось докорінно змінювати і зараз. А починати потрібно, звичайно, із себе.

         Виходячи з цього, наш колектив уповноважив мене ні в якому разі не визнавати роботу Ради задовільною і не голосувати за переобрання Кошевич Т.С. на новий термін.

         Ми добре розуміємо, що нинішнє зібрання розраховане на узаконення того ж самого нездалого правління на ще наступних 5 років, під загальне «одобрямс»! Тому ще до голосування я хочу привітати шановну Тамару Степанівну з черговим переобранням на посаду голови міської профспілки, добре усвідомлюючи безальтернативність Вашого вибору. Як і 5 років тому, сьогодні знову будуть вибори без вибору. А значить, ми ще 5 років будемо топтатися на місці без будь-яких перспектив на поліпшення захисту наших працівників, які за цей час можуть пережити ще жорстокіші реалії життя.

         Я лише хотів би попередити тих, кому не доводилося працювати з Тамарою Степанівною. Тому звернуся зараз не до заангажованих членів Ради, а до делегатів зборів. А Тамарі Степанівні скажу так: надіюся, що за критику Ви не будете переслідувати усіх тих, хто захоче виступити і вказати на Ваші помилки. Бійтеся не тих, хто Вас критикуватиме, а тих – хто Вас буде хвалити!

         За 5 років сумісної роботи з Тамарою Степанівною я дійшов висновку, що це – енергійна жінка, беручка до роботи, не дивиться на авторитети чиновників, коли захоче – може відстоювати права пересічних членів профспілки. Коли нас спіткало горе «лжереформування», в тандемі з нею ми могли перевернути гори в будь-якому суді. З іншого боку, її неприязнь до мене я відчував усі ці 5 років, що безумовно заважало нам плідно працювати. Від цього страждав колектив нашої філії. Будь-які мої пропозиції викликали в Тамари Степанівни якісь маніакальні підозри. Так було, коли ми за свій рахунок кілька разів бажали взяти участь у Всеукраїнському фестивалі «Ліра Гіпократа». На це Тамара Степанівна розвивала свою бурну фантазію і відкрито заявляла: «я знаю, чого ви туди їдете!», приперчуючи свої ілюзії непристойностями. Іншим разом, коли ми не захотіли проводити дочасні звітно-виборні збори в колективі, Тамара Степанівна тут-же вставила: «я знаю, чого Євтушенко не хоче перевиборів!». І пішло-поїхало! А це найсвіжіші перли від Тамари Степанівни, коли на останньому засідання Ради я запропонував ввести в штат міської профспілки посаду юриста. І тут Тамара Степанівна теж не втрималася від «компліментів», заявивши: «я знаю, що Євтушенко хоче найняти юриста, щоб потім його загрузити різними заявами!». Одним словом – і сміх, і гріх. Доходило до того, що Тамара Степанівна оголошувала членам Ради застереження у висловлюваннях, бо, мовляв, в Євтушенка може бути прихований диктофон.

         Якщо так і далі піде, то не важко уявити, що буде ще через 5 років її керівництва! Як то кажуть – вибирайте люди, щоби потім не жалкували і не питали самі себе «чому ми такі бідні?»

         Якби вся справа була лише в Тамарі Степанівні. На превеликий жаль, задурманеними в Раді залишаються і деякі її члени. Для прикладу, знову згадаю подію з останнього засідання Ради і реакцію одного з її членів на мою пропозицію щодо введення в штат посади юриста. Оця горе-захисниця Тамари Степанівни, ледь зі штанів не вискочила, аби сподобатися їй своїм виступом. А виступ полягав у тому, що, мовляв, нам не потрібний юрист, бо його, бач, може найняти за власні кошти будь-хто в адвокатській конторі. Одним словом – маємо, що маємо! Відразу ж видно, що ця член Ради навіть в очі не бачила Статуту, де чітко прописане таке:

 

п.16. Метою діяльності профспілки є здійснення представництва та захисту трудових, соціально-економічних прав та інтересів членів профспілки в судових органах;

п.17.7. Для захисту своїх членів профспілка надає безкоштовну правову допомогу членам профспілки, представляє їхні інтереси при реалізації конституційного права на звернення за захистом своїх прав до судових органів;

п.27.9. Член профспілки має право отримувати безплатну правову допомогу від профспілкових органів з питань захисту їх трудових прав та соціально-економічних інтересів;

п.75.1.5. Повноваження Ради міської організації профспілки – представляють і захищають інтереси членів профспілки у відповідних органах державної влади і місцевого самоврядування, судових органах, об’єднаннях роботодавців. В разі необхідності захищають права та інтереси членів профспілки в судових органах;

п.79.5. Голова територіальної організації профспілки забезпечує надання членам профспілки безкоштовної юридичної допомоги;

п.105. Кошти профспілки витрачаються згідно із затвердженим кошторисом профбюджету на отримання юридичних послуг за рахунок членських внесків.

 

         Голосуючи проти посади юриста, члени Ради самі собі підкладають бомбу, забуваючи, що незабаром їхні колективи можуть підпасти під скорочення працівників, під реформування чи під ліквідацію. Ось тоді згадаєте, навіщо Вам знадобиться юрист. Потрібно бути далекоглядними і розуміти, що ми всі ходимо під Богом, що, навіть, будь-який хворий нині може спокійно написати скаргу в суд, а наші знедолені працівники, врешті-решт, виявляться один на один із жорстокою Фемідою.

         А по статуту саме юрист, а не Тамара Степанівна, повинен хоча би безкоштовно скласти позовну заяву в суд. А ця послуга нині коштує від 300 грн. Якщо Ви не дбаєте про себе, то подумайте хоча б за своїх колег, які Вас обрали на посади голів ПК.

         Повертаючись до можливих судів, зазначу Вам, що Тамара Степанівна Вам мало чим зможе зарадити. Вона занадто перебільшує свою роль у судових засіданнях, які ми пережили за останні 2 роки. Це була спільна боротьба нашого колективу, нашого ПК (зокрема, мене, як позивача) та голови міської профспілки Кошевич Т.С. В даному разі Тамара Степанівна як могла так і виконувала свою роботу як голова профспілки, яка наділена певними обов’язками і повноваженнями. Ні більше, ні менше. А ось де в цей час була обласна профспілка, яка не надала нам юриста чи адвоката на жодне засідання, це – вже питання до Олексія Івановича Початовського.

         Натомість з роботою нашого профспілкового комітету Ви можете в будь-який час ознайомитися на сайті філії, який ми організували в інтернеті 3 роки тому. Тут розміщені численні звернення до посадовців й МОЗу, нардепів Верховної Ради, Генпрокуратури України тощо. До речі, жодного звернення від голови міської профспілки чи від будь-кого з членів Ради Ви тут не знайдете через їхню відсутність в природі. А шкода, що від такого спілкування в наш час Ви відмовляєтеся. Все таки такий обмін інформацією в 21-му сторіччі приносить свої плоди і нам увесь світ підказує, рекомендує та хвалить за пророблену роботу. Чому б і нашій міській профспілці не відкрити свою сторінку в інтернеті задля живого спілкування з прогресивним світом? Візьміть на озброєння, шановні члени Ради, мою пропозицію!

         Наполягаю на тому, щоби поставили на голосування нашу пропозицію щодо введення посади юриста в міську профспілку. Подбайте про захист своїх членів зараз, доки ще не пізно! Є два безболісні варіанти фінансування цієї посади. Вам на вибір!

         Перше, платити в обласну профспілку не 25%, а лише 5% і кошти, що вивільняться, перенаправити на утримання юриста. Коли Вам хтось із профспілкових бонзів буде розказувати, що так не можна по Статуту, то це неправда! По Статуту пропонують платити 30%, але ж ми платимо 25% за рішенням членів Ради. То чому нам не вирішити розмір сплати лише в 5%? А якщо детально розібратися, то обласні чиновники профспілки і цього не заслуговують через їхнє халатне відношення до своєї роботи. Свою роботу вони не виконують навіть на 1%.

         Другий варіант, дещо болісний для Тамари Степанівни. А саме – варто платити в міську профспілку не 28%, а 20%, як вказано в Статуті (ст. 103). Нескладно порахувати на прикладі нашої ППО. За минулий рік ми сплатили в профспілкову казну близько 153 тисяч гривень. З них 8% складе – 12 240 грн. Цих коштів вистачить на оплату юриста протягом 4-5 місяців.

         В свою чергу я зобов’язуюся перед Тамарою Степанівною жодного разу не звертатися до новообраного юриста заради якихось міфічних власних бажань, як твердить Тамара Степанівна.

         І останнє питання, на яке ми хотіли б отримати відповідь від голови Київської обласної профспілкової організації – Початовського О.І. Вважайте це ще одним – 7-м – питанням до зазначених питань, які ми поставили у зверненні до Вас. Суть питання полягає в тому, що ми збираємося подавати позов на громадянина Алєксеєнка в страсбурзький суд, щодо незаконно проведеної реорганізації нашої установи і підступного звільнення наших працівників. Над цим питанням зараз працюємо і ми, і юристи Верховної Ради України. Чи готові Ви надати повноцінну фінансову та юридичну підтримки по підготовці документів та подання їх до міжнародного суду?

         Дякую за увагу!

Розділ: Профком | Переглядів: 2057 | Додав: Ruskat | Рейтинг: 5.0/13
Посилання на цю сторінку ID матеріалу: 49.
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Зареєструватися або Увійти ]